1. Home
 2. Magazine
 3. Magazine categorie huis
 4. De plezantste studentensteden van Nederland.

Als jij gaat studeren, wil je natuurlijk wel in een studentenstad wonen wat hélemaal de place to be is. Toffe studentenverenigingen, leuke uitgaansgelegenheden en veel gezellige medestudenten zijn ingrediënten voor een perfecte studententijd. In welke stad jij gaat studeren hangt deels af van de opleiding die je wilt gaan doen. Gelukkig zijn sommige opleidingen in verschillende steden te volgen en dat maakt het misschien extra lastig. Want welke studentenstad past bij jou?? Wij vertellen je graag wat de leukste studentensteden zijn!

Neem wat voor jou belangrijk is mee in je keuze

Maak een lijstje met punten die voor jou belangrijk zijn aan een studentenstad. Wil jij in het weekend gewoon weer terug naar je ouders? Check dan even of het OV in de buurt zit en alles makkelijk te bereiken is. Ga jij liever naar kroegen of discotheken? Zijn er leuke winkels in de buurt? Zitten er studentenverenigingen? Wil jij alles graag kleinschalig of juist grootschalig? Is het betaalbaar? En het allerbelangrijks: hoe is de sfeer?

De leukste studie steden

De populairste studentensteden in Nederland

In iedere grote stad zijn wel meerdere studies te volgen maar je wilt natuurlijk wel wonen en studeren in een stad waar je je enthousiasme kan delen met medestudenten. Het is dan best handig om te weten welke studentensteden geliefd zijn en daarom hebben we een lijst studentensteden Nederland voor je gemaakt! De populairste en leukste studentensteden Nederland zijn:

 1. Groningen
 2. Leiden
 3. Utrecht
 4. Den-Haag
 5. Maastricht
 6. Rotterdam
 7. Eindhoven
 8. Tilburg
 9. Amsterdam
 10. Nijmegen

 

Bekijk ons aanbod back-to-school kaarten

Toffe studies in studentensteden

Misschien ben je er nog niet helemaal uit wat voor studie je wilt gaan doen. Ben je er wel uit in welke stad je wilt gaan studeren? Check dan welke studies hier te volgen zijn. We zullen je niet overladen met informatie, maar zetten de eerste 5 graag voor je op een rijtje.

Studeren Groningen

Al meerdere keren is Groningen verkozen tot de leukste studentenstad van het land. Een kwart van alle inwoners in Groningen zijn studenten. Om deze reden is het wel redelijk moeilijk om aan een kamer te komen. Begin dus op tijd met zoeken en inschrijven. In deze studentenstad zijn 8 hogescholen en 3 universiteiten te vinden. Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen zijn de bekendste. Je hebt hier onder andere de opleidingen Architectuur, Bedrijfskunde, International Communication, Energy for Society en nog véél meer! Absoluut de moeite waard om even te checken dus.

Studeren Leiden

Ga jij je studentenleven beleven in Leiden? Dan zit je sowieso goed want er zijn ontzettend veel studies in leiden. Je hebt hier Urban studies Leiden, International studies Leiden maar je kunt natuurlijk ook conomie studeren Leiden. Ben jij een beetje sportief? Dan is het goed om te weten dat je hier lid kunt worden van de Leidse Studs. Leidse Studs Hockey is een bekende studentenhockeyvereniging die onderdeel is van een studentenvereniging. Wel zo leuk om een beetje te bewegen als je niet in de boeken zit, toch?!

Studeren Utrecht

Utrecht is een hele bekende stad voor studenten. Als je besluit om te gaan studeren in Utrecht, is het net zoals Groningen, verstandig om op tijd op zoek gaan naar een studentenwoning. Utrecht ligt lekker centraal en heeft een mooie stad waar ontzettend veel te zien en te doen is. Er zijn ook genoeg studies Utrecht die je kunt kiezen. Zo kun je biologie studeren Utrecht, wiskunde studeren Utrecht, maar ook Gender Studies Utrecht is zeker een interessante studie die je in deze studentenstad kunt volgen. De titel die je na het behalen van je diploma zal dragen is ‘Agent of Change’. Verschillende geslachten, rassen en seksualiteiten in de samenleving staan centraal bij deze studie.

Studeren Den-Haag

Oké, misschien vallen steden als Leiden, Groningen en Utrecht wel onder de grootste studentensteden maar we mogen ook zeker de rest niet vergeten! Neem bijvoorbeeld Den-Haag. Je hebt hier Internationale Studies Den Haag, European Studies Den Haag hbo en wat dacht je van rechten studeren Den Haag? Er is hier ontzettend veel keuze in opleidingen. Zeker ook een studentenstad om over na te denken dus!

Studeren Maastricht

Maastricht heeft niet de meest centrale ligging in het land, maar is misschien wel één van de sfeervolste studentensteden. Er zijn diverse universiteiten en hogescholen te vinden in Maastricht. Net zoals in andere steden kun je ook hier European studies Maastricht volgen. Vind jij dingen als klimaatverandering, een duurzame planeet en migratie interessant? Bekijk dan eens Global Studies Maastricht.

Bekijk ons aanbod werk en school kaarten

Beste studie steden

De juiste stad kiezen hangt dus af van je feeling met de stad en de studie die wilt gaan volgen. Daarnaast zijn ook persoonlijke factoren zoals de ligging en de activiteiten die er te doen zijn, belangrijke punten om mee te nemen in je beslissing. De één kiest misschien eerst de studentenstad uit en de ander kiest misschien eerst de studie uit. Die volgorde bepaal je helemaal zelf! Als jij een paar keer de stad in gaat en je voelt je meteen helemaal thuis, dan is dit waarschijnlijk de stad die bij jou past!


Welke kaart ga jij binnenkort sturen?

; ;