1. Home
 2. Magazine
 3. Magazine categorie algemeen
 4. National Geographic Fotografiewedstrijd 2022

En de winnaar is ...

De winnaar van de National Geographic fotowedstrijd 2022 is bekend! Tijmen Berens maakte de meeste indrukwekkende foto van dit jaar genaamd ‘botsing tussen mens en dier’. Een indringende blik van een kauw en een foto met sterke boodschap. Vanaf vandaag kun je bij Hallmark.be een kaart met de winnende foto van de National Geographic fotowedstrijd bemachtigen. Een exclusief kaartje om naar al je dierenvrienden sturen! Hoe tof is dat?

Hoe werkt de fotowedstrijd?

De National Geographic fotowedstrijd is de allergrootste fotografiecompetitie van de Benelux sinds 2007. Deze fotografiewedstrijd biedt een podium voor amateurfotografen en nieuwe talenten. De wedstrijd is verdeeld in drie categorieën: dier, landschap en mens. Iedereen heeft van 9 t/m 11 september 2022 zijn of haar foto via de website kunnen uploaden. Er kon maar één foto per categorie ingestuurd worden.

Bekijk de Hallmark kaart

Hoe is de winnaar bepaald?

Voor de publieksprijs heeft heel Nederland en België van 12 september t/m 2 oktober 2022 kunnen stemmen op zijn of haar favoriete foto. Hieruit zijn 25 foto’s gekomen met de meeste stemmen. Daarna zijn hiertussen 10 genomineerde foto’s per categorie gekomen. In de tweede stemfase hebben de genomineerde foto’s het tegen elkaar opgenomen en hier is de uiteindelijke publiekswinnaar uitgekozen.

De vakjury van National Geographic heeft kritisch alle inzendingen beoordeeld en zo de winnende beelden per categorie geselecteerd. Daar kwam als ‘overall winnaar’ Tijmen Berens uit, met zijn indrukwekkende foto van een kauw!

Wat heeft de winnaar gewonnen?

De winnaar wordt beloond met prachtige prijzen. Naast een glazen award ontvangt de winnaar ook een jaarabonnement op het National Geographic Magazine én natuurlijk een publicatie in het magazine! Je kunt de winnende foto van Tijmen dus binnenkort in het National Geographic Magazine bewonderen. De winnaar krijgt ook zijn eigen digitale kaart op Hallmark.be en ontvangt een pakket van fysieke kaarten met deze winnende foto. Deze kaart staat vanaf nu ook op onze website en kun je naar al je vrienden en familie sturen.

National Geographic fotowedstrijd 2022 winnaar

 

Tips van de experts

Voor het maken van de mooiste foto’s zijn er een aantal tips en tricks verzameld per categorie. Doe er je voordeel mee, en wie weet maak jij volgend jaar de winnende foto!

Dieren

 1. Wees voorbereid
  Dieren kunnen héél veel slapen maar ze komen daarna ook meteen in actie. Zorg dat je je camera altijd paraat houdt en dat alles goed staat ingesteld.
 2. Bestudeer je onderwerp
  Doe alvast wat huiswerk door het dier dat je gaat fotograferen goed te bestuderen. Dit kan helpen om gedragingen en kenmerken van het dier te begrijpen.
 3. Goed plannen
  Check wanneer je de beste foto’s kunt schieten van het dier. In de ochtend zijn de meeste dieren actief en is het licht prachtig.


Landschap

 1. Het hoeft niet mooi te zijn
  Laat de werkelijkheid zien. Niet elk landschap hoeft perfect te zijn. Die imperfecties kunnen ook zorgen voor goede foto’s.
 2. De zon hoeft niet te schijnen
  Wanneer de zon niet schijnt, kun je mooie foto’s maken. Ochtend en avondlicht geven meer diepte en spanning in je foto’s.
 3. Goed idee
  Creëer het beeld dat je wilt maken alvast in je gedachten voordat je de camera richt.


Mens

 1. Focus op details
  Laat het contact met je onderwerp zien. Details kun je laten zien door dichtbij te fotograferen of in te zoomen. Je kan het gezicht beeldvullend vastleggen of kiezen om van verder af iemand in zijn omgeving te portretteren.
 2. Gebruik gouden uren
  Zowel de eerste als de laatste uren met daglicht zorgen ervoor dat je een zachte, warme gloed over het onderwerp krijgt.
 3. Experimenteer
  Durf verschillende dingen uit te proberen zoals te spelen met de sluitertijd en diafragma.

 


; ;