Valentijn: bij 1 op 3 pakte het verkeerd uit

BRASSCHAAT, 06 februari 2017

Maar liefst 11.000 mensen gaven afgelopen week gehoor aan onze oproep om hun valentijnsbeleving met ons te delen. Het uit Amerika overgewaaide feestje krijgt vandaag de dag een behoorlijk hoge waardering, zo blijkt. Of je nu single of een stelletje bent, met een score van 7 op 10 vinden we het met ons allen stiekem toch wel de bedoeling dat je op 14 februari in actie komt.

Liefst organiseren we iets met ons tweetjes, maken een extra lief gebaar of schrijven een lief bericht. Verrassingen worden gewaardeerd, maar pas op, want een derde van de respondenten kwam met verhalen waarbij deze totaal verkeerd uitpakten. Dit is de top 3 van valentijnsdieptepunten die we tegenkwamen. Ter lering en vermaak.

1. Liefde gaat door de maag
Een van de respondenten kreeg een cake te eten van haar valentijn. Dat liefde door de maag gaat, kwam haar duur te staan. “Ik bleek allergisch voor een paar van de ingrediënten uit zijn recept en eindigde op 14 februari in het ziekenhuis.”

2. Cadeautje voor jou… of van jou?
Er was eens een dame die door haar kersverse liefje werd uitgenodigd voor een romantisch valentijndiner. “Glaasje bubbels vooraf, minimaal drie gangen lang genieten van elkaars gezelschap en natuurlijk een goede fles wijn. Het kon niet op, dacht ik. Tot het moment dat de rekening kwam en hij die subtiel onder mijn neus schoof.”

3. Wisseltruc
Ook de wisseltruc is er een om voor op te passen. Zo vertelt een van de respondenten dat zij na al die tijd de stoute schoenen aantrok en haar liefdeswensen met een kaart op zijn bureau deponeerde. “Even later ontdekte ik dat hij en zijn collega juist van plek verwisseld waren. Toen de verkeerde man mijn ogen zocht keek ik verschrikt om mij heen. Helaas, geen collega’s met dezelfde naam in de buurt. Ik heb nog nooit zo snel een goede smoes moeten bedenken.”

Gelukkig zijn de dieptepunten uitzondering op de regel. Valentijnsdag levert veel vaker juist hele mooie herinneringen op. Deze en een uitgebreide versie van onze enquêteresultaten vind je hier: https://nl.hallmark.be/valentijn/enquete/resultaten/

Nu open: het spreekuur van Dr. Valentijn
Dat Valentijnsdag een aangename boost aan je liefdesleven kan geven, mag duidelijk zijn. Tenminste, als je het goed aanpakt (zie ook ‘Wat kan er misgaan?’). Uit de enquête blijkt dat we het soms nog knap lastig vinden om een goede verrassing te bedenken. Daarom kun je nu de love test bij Dr. Valentijn doen: https://www.hallmarkdrvalentijn.be/. Binnen een paar minuten krijg je een passend advies voor jou en je valentijn. Tot en met 13 februari 2017 is hij beschikbaar.

; ;