1. Home
 2. Magazine
 3. Magazine categorie verjaardag
 4. 40 jaar? Vier je verjaardag op een unieke manier.

40 jaar is een bijzondere leeftijd waarop je afscheid neemt van je dertiger jaren. Dat klinkt misschien vreselijk, maar dat is juist niet. Het leven begint namelijk pas echt bij 40 jaar! Misschien sta je nu juist positief in het leven, en neem je alles mee wat je in de voorgaande jaren hebt geleerd en hebt meegemaakt. Vanaf dit moment ben je waarschijnlijk een stuk relaxter. Een hele belangrijke verjaardag om te vieren dus. Maar hoe vier je je 40e verjaardag op een originele manier? Wij hebben het voor je uitgezocht.

 1. Vier je verjaardag met activiteiten en hobby’s

  Waarom thuis zitten als je ook op pad kunt gaan? Ga met je vrienden of vriendinnen iets doen wat jullie allemaal leuk vinden! Denk aan een wipe-out baan, kookworkshop, boerengolf, karten, schilderen, bloemschikken, solex touren, fotografie workshop, pottenbakken of varen met een speedboot.

  Als jij je 40ste verjaardag met je gezin of familie viert, moet je het misschien iets minder uitbundig aanpakken dan dat je met je vrienden of vriendinnen zou doen. Waarschijnlijk bestaat het gezelschap uit verschillende leeftijden en daarom moet er ook met iedereen rekening gehouden worden. Ga met elkaar varen op een fluisterboot, bowlen of naar de dierentuin. Ergens lunchen of dineren is natuurlijk altijd een goed idee!
 2. Vier je verjaardag met een ladies night of mannenavond

  Een verjaardag vieren kan ook heel simpel en ontspannend zijn. Spreek thuis of ergens anders af met vriendinnen en geniet gewoon even van de gezelligheid. Waarschijnlijk ben je altijd druk met het huishouden, kinderen of met je werk, en op je 40e verjaardag is het even tijd voor jou! Zorg voor wat hapjes, drankjes en zet een kletspot neer. Hier zitten vragen in die ervoor zorgen dat jullie de hele avond leuke gespreksonderwerpen hebben en de tijd helemaal vergeten.

  Voor de heren is een echte mannenavond ook lekker ontspannend. Geen vrouw die op je let, geen kind die aandacht vraagt, maar gewoon even jij en je vrienden. Een avondje poulen, een bierproeverij of gewoon even darten in de garage. Het hoeft niet bijzonder te zijn, maar je 40e verjaardag is een goede reden om weer eens wat met de mannen te gaan doen.
 3. Cultuur snuiven op je verjaardag

  Waarom bezoeken we in het buitenland altijd alle kerkjes en gebouwen terwijl we daar in ons eigen landje nooit de tijd voor nemen? Je verjaardag is een goede reden om op pad te gaan. Neem een gezellig groepje mensen mee, en kijk wat voor moois ons eigen land allemaal te bieden heeft. Bezoek museums, historische gebouwen en verken een mooie stad met de fiets of Segway.
 4. Vier een ontspannen verjaardag

  We hebben het al even benoemd: vanaf je 40e sta je een stuk relaxter in het leven. Deze 40 verjaardag is dus het perfecte moment om hiermee te beginnen. Ga er samen met je partner of beste vriend(in) even tussenuit. Boek een hotelovernachting en reserveer een dagje wellness. Boek er nog een extra ontspanningsmassage bij, en je gaat als herboren dit nieuwe levensjaar in.
 5. Ga op vakantie met je verjaardag

  Misschien heb je geen behoefte om je verjaardag met een heel gezelschap te vieren maar doe je dit liever samen met je eigen gezin of beste vrienden. Boek een vakantie en vier daar je verjaardag! Wat dacht je van een midweek skiën of een weekje naar de zon? Je verjaardag in het buitenland vieren is al feestelijk genoeg. En als je samen bent met de belangrijkste mensen uit je leven, dan is het een onvergetelijk feestje, toch?!

Bekijk ons aanbod verjaardagskaarten 40 jaar

40e verjaardag

Verras de jarige

Een 40 jaar verjaardag mag niet zomaar voorbij gaan. Ben jij niet de jarige maar wordt iemand om je heen bijna 40? Dan is het aan jou om de jarige te verrassen! Waarschijnlijk viert de jarige deze 40ste verjaardag niet omdat hij of zij het vieren van een verjaardag niet leuk vindt. Naast het daadwerkelijk vieren van een verjaardag, zijn er nog heel veel 40 jaar verjaardag ideeën waar je een 40 jarige vrouw of man blij mee kunt maken! We hebben de 40 jaar vrouw en man ideeën voor je op een rijtje gezet.

Vrouw 40 jaar verrassen

Leuke ideeën voor een verjaardag 40 jaar vrouw zijn er zat te bedenken.

 • Organiseer een high tea met vriendinnen
 • Neem deel aan een sushi workshop en geniet van zelfgemaakt sushi
 • Regel een wijnproeverij (en zorg voor vervoer)

Man 40 jaar verrassen

Er zijn ook genoeg leuke ideeën voor een verjaardag 40 jaar man.

 • Organiseer een bierproeverij (en zorg voor vervoer)
 • Fix kaartjes om te gaan snowboarden of skiën bij een indoorbaan
 • Regel een tour om te gaan grotbiken

Een kaart en ballon voor de jarige

Bij een verjaardag horen ballonnen! Onze XL cijferballonnen met het getal 40, maken het feest helemaal compleet. Natuurlijk kan ook een kaartje voor de jarige niet ontbreken. Schrijf een lieve tekst 40 jaar in de kaart of maak een gedicht 40 jaar zoals bijvoorbeeld:

Gefeliciteerd! Je bent nu 40 jaar,
Vanaf nu krijg je meer rimpels en grijs haar.
Ach, de beste jaren komen er nu aan,
Je zal een stuk relaxter door het leven gaan.

Genoeg manieren om je 40e verjaardag te vieren of om de jarige te verrassen dus! Zo zie je maar dat een feestje echt niet altijd de enige manier is om er een onvergetelijke dag van te maken. Op deze leeftijd zijn er nu eenmaal andere dingen belangrijker dan het vieren van een uitbundig feest. Wat je ook gaat doen, geniet van deze dag die helemaal in het teken van jou staat!

Bekijk ons aanbod verjaardagscadeaus

40e verjaardag

 

Welke kaart ga jij binnenkort sturen?

; ;