1. Home
  2. Magazine
  3. Magazine categorie trouwen
  4. Wat moet je met je trouwkaarten doen?

Gefeliciteerd, jullie zijn getrouwd! Vanaf nu gaan jullie verder door het leven als man en vrouw. Hoe mooi is dat?! Waarschijnlijk hebben jullie al heel wat felicitaties ontvangen en komt het ene na het andere trouwkaartje binnen. Natuurlijk wil je je trouwkaarten bewaren, maar wat kun je er allemaal mee doen? Wij hebben leuke ideeën voor je verzameld.

blog-wat-te-doen-trouwkaarten-2

Lijst je trouwkaarten in

Waarom zou je al die lieve trouwkaarten opbergen als je er ook een echte eyecatcher van kunt maken? Net zoals sommige vrouwen hun trouwjurk inlijsten, kun je dit ook met je trouwkaarten doen! Eigenlijk kun je deze optie op twee manieren bekijken. Je kunt namelijk je eigen trouwkaart inlijsten, maar ook alle felicitatiekaarten die je hebt ontvangen.

Jullie trouwdag was vast één van de mooiste dagen van je leven. Het is zonde om de trouwuitnodiging die jullie naar iedereen hebben gestuurd weg te stoppen, terwijl dit juist een fijn aandenken is. Koop een fotolijstje in de stijl van je trouwuitnodiging en doe de uitnodiging hierin. Dit kan uiteraard ook met je Save the Date kaart. Zet het fotolijstje op een mooie plek, en je kunt er altijd weer even heerlijk aan terugdenken.

Voor het inlijsten van alle felicitatiekaarten heb je een grote fotolijst nodig. Maak een grote collage van alle kaarten die je hebt ontvangen. Maak de collage op het hardboard van de fotolijst en zet de lijst hierna terug in elkaar. Hang de fotolijst op een plek waar je hem iedere dag kunt zien. Zo kun je er iedere dag opnieuw van blijven genieten.

Tip: heeft iemand een hele bijzondere tekst op de kaart geschreven? Plak de kaart dan zo in de collage dat je juist deze kant ziet.

Bewaar de trouwkaarten in het gastenboek

Waar kun je beter je kaarten bewaren dan in het gastenboek? In het gastenboek heb je alles bij elkaar. Leg het gastenboek neer op de salontafel. Het is niet alleen een mooie decoratie item, maar je pakt hem er ook sneller bij om even door te bladeren.

Als jij nog moet gaan trouwen dan kun je vooraf vast over de indeling van het gastenboek nadenken. Reserveer als het ware een plek op iedere pagina voor een kaartje. Stel dat je beste vriendin in het gastenboek schrijft, dan kun je de trouwkaart die zij heeft gegeven hier later ook bij plakken. Zo heb je het geschreven stukje en de felicitatiekaart van iedereen bij elkaar zitten.

Ben jij al getrouwd en kom je nu pas achter dit idee? Geen probleem! Waarschijnlijk heb je nog heel veel pagina's over in het gastenboek. Plak alle kaarten van iedereen achterin het gastenboek.

Tip: gebruik een boekenstandaard en leg het gastenboek hierin. Hiermee leg je nog meer de nadruk op het boek.

Bewaar de trouwkaarten in een herinneringenkist

Naast alle felicitatiekaartjes hebben jullie waarschijnlijk nog véél meer spullen van de bruiloft die jullie niet weg willen doen. Denk bijvoorbeeld aan: de trouwuitnodigingen, trouwschoenen, stropdas, manchetknopen, haarsieraad, ringendoosje, geloften boekjes en polaroidfoto's. Je kunt een trouwkaarten doos maken waar je alleen de kaarten in bewaart, maar je kan ook gaan voor een grotere kist waar je meteen alles in bewaart. Koop een kist die goed past in het interieur. Dat kan een houten kist zijn, maar ook een grote rotan mand. Zorg er wel voor dat hij dicht kan, want je wilt natuurlijk wel dat deze dierbare spullen voor altijd mooi blijven. Doe alles van de bruiloft in de kist en je hebt al je herinneringen bij elkaar.

Tip: versier de herinneringenkist in het thema van de bruiloft. Je kan ook zelf je trouwfoto op het hout van de kist afdrukken.

Ieder trouwkaartje is belangrijk en daarom moeten ze allemaal met liefde bewaard worden. Hoe leuk is het om af en toe alle trouwkaarten en wensen van iedereen even terug te kijken? Met deze inspiratie ben je vast en zeker op een goed idee gekomen!


Welke kaart ga jij binnenkort sturen?

; ;