1. Home
  2. Magazine
  3. Magazine categorie kerst
  4. De plezantste vervangers voor een kerstboom

De leukste alternatieven voor een kerstboom

Een kerstboom in huis: voor de één een echte must en voor de ander net even wat minder belangrijk. Voor alles valt iets te zeggen maar stiekem hoort die kerstgezelligheid er op wat voor manier dan ook, toch een beetje bij! Heb je geen zin in al die dennennaalden in huis of gaan de kerstboom en je huisdier niet helemaal samen? Wij hebben leuke alternatieven voor je! 

  • Kerstboom van foto’s aan de muur
  • Kerstboom van kerstkaarten aan de muur
  • Kerstboom van lampjes aan de muur
  • Houten kerstbomen
  • Papieren kerstbomen
  • Figuren van ledverlichting in de tuin
  • IJspegelverlichting aan de dakgoot

Wie heeft de kerstboom bedacht?

Laten we eens beginnen met de herkomst van de kerstboom. Leuk dat we in december (of misschien al eerder) een boom in huis halen, maar wie heeft deze traditie eigenlijk bedacht? Dat zijn de Germanen! De Germanen vierden namelijk het midwinterfeest waarbij de donkere dagen verjaagd werden en een nieuw begin gevierd werd. Bomen die het hele jaar groen bleven waren hierbij van belang en daarom is toen de spar gekozen!

Zet je opa en oma in het zonnetje op Grootouderdag

 

Iets anders in de plaats van een kerstboom

Misschien heb je geen ruimte in huis voor een kerstboom of ben je gewoon even toe aan iets anders dan zo’n traditionele boom! Een kerstboom is vooral heel gezellig door alle lichtjes en versieringen. Deze hoef je natuurlijk niet perse in een boom te hangen want er is altijd wel een ander kerstboom alternatief om deze gezellige kerstsfeer in huis te krijgen.

Zet de kaarsjes aan, versier de trap met een guirlande en hang kerstballen in je kamerplant. We kunnen uiteraard ook het kerstdorp niet vergeten! Verzamel verschillende kersthuisjes en zet ze bij elkaar op een dressoir of kastje in je huis. Wedden dat je met deze kleine aanpassingen die kerstfeeling helemaal te pakken hebt?!

Bekijk ons aanbod kerst cadeaus

Maak zelf een alternatief voor de kerstboom

Natuurlijk kun je alternatieve kerstbomen kopen maar als je creatief bent,  ga dan lekker zelf een alternatieve kerstboom maken! Een alternatieve kerstboom zelf maken hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Kies leuke (kerst)foto’s uit en plak ze in de vorm van een boom op je deur of muur. Persoonlijker kun je het niet krijgen! Je kunt dit natuurlijk ook met je kerstkaarten doen.

Ben jij gek op lampjes? Maak dan zelf een alternatieve kerstboom met verlichting. Plak een lichtsnoer in de vorm van een kerstboom op je muur en je krijgt gegarandeerd het ultieme kerstgevoel. Deze alternatieven voor aan de muur zijn ook meteen de perfecte oplossing wanneer je weinig ruimte hebt in huis.

Ga voor een duurzaam kerstboom alternatief

Alternatieve kerstbomen zijn niet alleen leuk omdat ze ‘anders’ zijn, maar ze zijn ieder jaar weer opnieuw te gebruiken. Lekker duurzaam dus! Een alternatieve houten kerstboom past bijvoorbeeld in ieder interieur en staat binnen no-time klaar. Een voordeel van een houten kerstboom is dat je hem kunt versieren met lampjes en kerstballen, maar zonder versiering is hij ook super stylish. Naast de variant van hout kun je ook kiezen voor een kerstboom van papier. Je kunt deze alternatieve kerstbomen kopen maar ook zelf maken natuurlijk. Deze duurzame alternatieven zijn makkelijk te verplaatsen en daarom kun je het overal in huis (of op kantoor) gezellig maken!

Een winter wonderland in je eigen tuin

Het kan natuurlijk zo zijn dat je al die versieringen in huis helemaal niet ziet zitten. Geen zorgen, ook in de tuin of op je balkon kun je het super gezellig maken! Wanneer je een boom in de tuin hebt staan kun je deze uiteraard helemaal versieren met lampjes (let wel even op dat deze geschikt zijn voor buiten).

Daarnaast kun je je tegenwoordig ook helemaal uitleven met verschillende figuren van ledverlichting. Zet een rendier in je tuin, hang een ster aan de schutting en vergeet ook de dakgoot niet te versieren met ijspegelverlichting. Heerlijk toch? Geen ‘rommel’ in huis, maar vanaf je bank wel uitzicht hebben op een prachtig winter wonderland!

Bekijk ons aanbod kerst cadeaus

Wat is Grootouderdag

 

Zo zie je maar dat je echt niet altijd een traditionele kerstboom neer hoeft te zetten om dat warme kerstgevoel te creëren. Daarnaast zijn bovengenoemde alternatieven onderhoudsvrij en makkelijk op- en af te tuigen! Ideaal toch?! Wij hopen dat we je hebben kunnen inspireren met een goed kerstboom alternatief! Nog een tip van ons: Kerst gaat vooral om samenzijn. Dus of je nu een alternatieve kerstboom gaat kopen of gaat maken, doe het met elkaar!


Welke kaart ga jij binnenkort sturen?

; ;