1. Home
  2. Magazine
  3. Magazine categorie kerst
  4. Kerstgeschenktips voor schoonouders

Kerstmis is de tijd van het jaar waarin we samenkomen met de mensen om ons heen. Zo ook met onze schoonouders. De één vindt het een straf, de ander hartstikke gezellig. Misschien is dit voor jou wel hét moment om de band met je schoonfamilie te versterken. Hoe dan ook, je kunt niet met legen handen aankomen. Wat geef je je schoonouders cadeau met kerst? In deze blog helpen wij je bij het vinden van het perfecte kerstgeschenk voor je schoonouders.

Cadeaubonnen, wijn, chocolade en bloemen

We beginnen met een klassieker: cadeaubonnen! Cadeaubonnen geven je schoonouders namelijk de vrijheid om zelf te kiezen wat ze willen. Denk aan een bon voor een gezellig diner in hun favoriete restaurant, een ontspannen spa-dag of voor een kledingwinkel waar ze graag komen.

Een vleugje elegantie toevoegen aan de kersttafel? Dat doe je met een fles champagne of heerlijke wijn. Voor de zoetekauw is luxe chocolade het ultieme kerstgeschenk.

Om het huis wat op te fleuren tijdens de feestdagen, is een bos bloemen een kerstcadeau waar je schoonmoeder gegarandeerd blij van wordt. Of je nu kiest voor een bos rozen, feestelijke kerststerren of een mix van verschillende bloemen, bloemen zorgen altijd voor gezelligheid in huis!

Persoonlijke cadeaus voor je schoonouders

Iets meer indruk maken? Voeg een persoonlijk tintje toe aan je cadeau. Terwijl je kerstcadeau misschien niet super origineel is, kun je wel een persoonlijke boodschap of een persoonlijk kleinigheidje toevoegen. Overweeg om iets handgemaakts toe te voegen, zoals zelfgemaakte sieraden, homemade limonade, zelfgebakken koekjes óf een handgeschreven kaartje. Als je je schoonouders nog niet zo goed kent, wees dan open en eerlijk in je boodschap. Geef aan dat je graag meer tijd met hen doorbrengt en iets leuks wilt ondernemen. Oprechtheid maakt altijd indruk.

Belevenis cadeau: creëer samen herinneringen

Als je je schoonouders lange tijd kent en ze lijken alles al te hebben, denk dan aan een ervaringscadeau. Mooie herinneringen maak je door dingen te doen! Bedenk samen met je geliefde een activiteit en schrijf dit in een kaartje als een soort tegoedbon. Het is leuk om een belevenis te geven voor hen samen, maar misschien nog leuker om iets met z’n allen te doen. Denk ook aan bijzondere dingen zoals logeren op een originele locatie, alpaca’s knuffelen, een potje voetgolfen, een barista cursus of een cabaretvoorstelling.

Een hartverwarmend gebaar voor alleenstaande ouders

Vergeet niet dat kerst voor alleenstaande schoonouders soms eenzaam kan zijn. Denk na over manieren om je schoonouder te betrekken bij familieactiviteiten. Als er kleinkinderen zijn en je plant een weekendje weg, kijk dan eens of er een extra slaapplek te regelen is voor je schoonmoeder of schoonvader. Twijfel je of hij of zij dit ziet zitten? Soms moet je mensen uit hun comfort zone trekken, maar houd het simpel. Boek dus niet gelijk een vakantiehuisje voor een week, maar ga een weekendje.

Ook is het leuk om een cadeau te geven waarin je één op één iets doet met je schoonvader of schoonmoeder. Denk aan een BBQ-workshop, een middagje winkelen, lunchen in zijn of haar favoriete eetcafé of een theatervoorstelling. Voor je schoonvader of -moeder is het heel fijn wanneer ze iemand hebben om samen wat leuks mee te doen, want dat is niet vanzelfsprekend.

Kerstcadeaus per post: verras op afstand

Als je niet in staat bent om je kerstcadeau persoonlijk te overhandigen, stuur dan een kerstverrassing per post. Stuur een cadeau zoals eerder genoemde cadeaubonnen, wijn, chocolade, of bloemen. Voeg een persoonlijk kaartje toe met daarin je kerstwensen of een uitnodiging voor een gepland uitje in de toekomst!

De kracht van eenvoudige gebaren

Natuurlijk zijn al die cadeaus heel leuk, maar het allerbelangrijkst met de kerstdagen is dat je aan een ander denkt, dus ook aan je schoonouders. Zelfs kleine gebaren kunnen indruk maken en de band versterken. Overweeg bijvoorbeeld om een kaart te maken waarin je schrijft hoe dankbaar je voor je schoonouders bent. Je kunt ze natuurlijk ook verrassen met een familiefoto in een fotolijstje. Misschien is je schoonmoeder druk bezig met het kerstmenu. Bied je hulp aan om een gerecht te maken, de menukaart samen te stellen of om te helpen bij het dekken van de feesttafel.

Ruzie met schoonouders? Kerst is de tijd voor verzoening

Heb je onenigheid of ruzie met je schoonouders? Dan is kerst de perfecte gelegenheid om de lucht te klaren. Wil je sorry zeggen of het gesprek aangaan? Zeg dit dan in een kaartje dat je naar ze stuurt. Je kunt dan nadenken over je woorden en je hoeft het niet meteen face-to-face te zeggen.

Tip: wil je de ruzie uit de lucht hebben voordat de feestdagen beginnen? Stuur dan al eerder een kaartje en spreek je wens uit dat jullie met de feestdagen herenigd zullen zijn. Een symbolisch cadeautje erbij, zoals een edelsteen die staat voor kracht en positieve energie of een kaarsje in de sfeer van kerst, zorgt ervoor dat dit misschien wel het begin is van een nieuw hoofdstuk. Veel succes!

We hopen dat we je met deze blog leuke kerstcadeautips voor schoonouders hebben gegeven en manieren om de feestdagen nog specialer te maken voor jullie allemaal. Onthoud dat het er niet om gaat hoe duur het kerstcadeau is, maar dat de betekenis veel belangrijk is. De kerstperiode draait om liefde en het koesteren van de relaties die we hebben, ook die met onze schoonouders!


Wat geef jij je schoonouders cadeau voor kerst?

; ;