1. Home
  2. Magazine
  3. Magazine categorie kerst
  4. Verpakkingstips voor kerstgeschenken

Inpak tips voor kerstcadeaus

Het inpakken van de kerstcadeaus is elk jaar een feestje op zich! Wie ervan houdt, neemt er even de tijd voor en maakt er een klein pre-kerst partijtje van. We geven je graag een kijkje in de nieuwe inpak trends voor Kerst en tips op het gebied van inpakken van cadeaus.

Traditioneel inpakken

Wie houdt van een traditionele Kerst met rood, groen en goud, hoeft niet ver te zoeken naar passend inpakpapier. Vrijwel iedere winkel heeft wel inpak producten in dit thema. Toch is er een groot verschil van welk merk of welke winkel je inpakpapier aanschaft en dan met name op het gebied van kwaliteit. De kwaliteit maakt namelijk echt veel uit voor hoe je cadeaus er uiteindelijk uit komen te zien. Een stevige papiersoort, sterk (washi) tape en dikke krullinten geven je cadeautjes een stevig en luxe uiterlijk. Wanneer je kiest voor kwaliteit, kan je bijvoorbeeld bij Hallmark terecht voor mooie en kwalitatieve inpakconcepten.

Duurzaam inpakken van kerstcadeaus

Het in- en uitpakken van cadeaus is in principe niet een duurzaam ritueel. Het inpakpapier eindigt vaak in de prullenbak, maar natuurlijk zijn er ook manieren om het giftwrappen wel op een verantwoorde wijze aan te pakken.

Duurzaam inpakken van kerstcadeaus

 

Gebruik washi tape

Door het inpakpapier vast te maken met washi tape en striklinten, kan je het papier prima opnieuw gebruiken. Washi tape laat namelijk geen plakresten achter op het inpakpapier, zodat je het papier weer opnieuw kunt gebruiken. Hetzelfde geldt voor het vastmaken van het papier met krullinten of striklinten. Tip: leer je kinderen aan dat ze het papier niet openscheuren, maar bij het tape losmaken, zodat het papier intact blijft.

Inpakken met textiel

Furoshiki is een Japanse traditie van inpakken met textiel. Hierbij gebruik je mooie stof en een bepaalde wikkel en knooptechniek om je cadeaus duurzaam in te pakken. De ontvanger knoopt de stof los, neemt het cadeau in ontvangst en bewaart het stuk textiel op zijn beurt om een cadeau voor een ander mee in te pakken. Origineel én verantwoord, leuk toch?

Geef het in kerst cadeautasjes

Door je cadeaus niet echt in te pakken, maar ze te geven in mooie cadeautasjes in kerstthema, bespaar je veel inpaktijd en doe je duurzaam, want de tasjes kunnen ieder jaar opnieuw worden gebruikt. Tip: hang er een los gift label aan met hierop de naam van de ontvanger, dit kan je eraf halen en vervangen door een nieuw cadeaulabel wanneer je het tasje opnieuw gebruikt.

Extra vrolijk inpakken

Wil je je cadeaus echt laten opvallen? Pak ze dan in met mooi papier of stof en pak ze daarna nog een keer in met doorzichtig folie. Op dit folie strooi je glitters of kerst confetti en zo maak je er echt een 3D gift experience van! Decoreer met leuke stickers en krullinten en je kerstcadeautje maakt echt indruk. Niet zo duurzaam, maar wel heel leuk! Tip: geef je iets aan hele opgeruimde types? Laat de glitters dan even achterwege, want die vind je later door het hele huis terug.

Fopcadeau voor Kerst

Wil je iemand in de maling nemen? Zoek dan een piepklein cadeautje uit en gebruik oude dozen van webshop bestellingen of vraag doosjes aan de buren om het cadeau keer op keer in een steeds grotere doos te verpakken. De laatste doos pak je uiteindelijk in met inpakpapier, waardoor het een heel groot cadeau lijkt. Tip: leuk om met een onbenullig cadeau te doen, maar zeker ook wanneer je bijvoorbeeld iemand ten huwelijk gaat vragen. De gelukkige wederhelft verwacht nooit dat uit zo’n groot cadeau uiteindelijk een klein doosje met verlovingsring komt, dus zo is het een extra grote verrassing!

The gift of giving

Het geven van een cadeau is vaak nog leuker dan het krijgen van een cadeau. De voorpret die je hebt bij het uitzoeken en inpakken is iets waar veel mensen van genieten. Maak er echt een feestelijk cadeautje van, ongeacht of het een groot of klein cadeau is dat erin zit. De moeite die je doet, wordt altijd gewaardeerd. Veel plezier met geven!

 

The gift of giving

 


Wie verras jij met een kerstcadeau?

; ;