1. Home
  2. Magazine
  3. Magazine categorie feest
  4. Plaats je grootvader en grootmoeder in het licht tijdens Grootouderdag

Zet je opa en oma in het zonnetje op Grootouderdag

Alle grootouders verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Eigenlijk verdienen ze dit iedere dag, maar net een beetje extra op de eerste zondag van oktober. We vieren dan namelijk Grootouderdag! Een dag waarop je opa’s en oma’s laat weten dat je aan ze denkt. Verras je grootouders met een mooi bloemetje om ze te bedanken voor alles wat ze voor je doen of altijd voor je hebben gedaan.  

Wat is Grootouderdag?

Op zondag 6 oktober 2024, de eerste zondag van oktober vieren we Grootouderdag. Deze dag is uitgeroepen tot Nationale feestdag en wordt ook gevierd in de ‘Week tegen Eenzaamheid’. Het verbinden van generaties staat op deze zondag centraal. Grootouderdag komt uit Italië en begon in 1997 op basisscholen als educatief project met planten en bloemen. Uiteindelijk werd deze dag in 2005 officieel erkend in Italië. Gelukkig krijgt Grootouderdag nu ook een podium in andere landen. 

Zet je opa en oma in het zonnetje op Grootouderdag

 

Bloemen: het symbool van Grootouderdag

Bezorg liefde bij je grootouders met een mooi bloemetje. Bloemen zijn namelijk het symbool van Grootouderdag. Verras je opa en oma bijvoorbeeld met een mooi boeket gekleurde germini’s. Een bos bloemen fleuren niet alleen het huis, maar ook het humeur op. Er is niets fijner dan je opa of oma met en glimlach zien, toch?! Hier worden ze sowieso ontzettend blij van!

Bekijk ons aanbod bloemen

Waarom grootouders zo fijn zijn

Opa’s en oma’s maken meestal alle tijd voor je vrij en genieten hier volop van. Misschien hebben ze vroeger vaak opgepast en dat was niet alleen fijn voor jou, maak ook voor je ouders! Wie kunnen er betere kopjes thee zetten dan oma en met wie kun je gezelliger kletsen dan met opa? Misschien zit je er niet altijd op te wachten als er weer een verhaal van vroeger wordt verteld, maar zij zijn wel degene die je dingen bijbrengen en ervoor zorgen dat er geen kennis of verhalen verloren gaan. 

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat een goede relatie tussen jou en je grootouders de kans op depressie doet verminderen? Nog een reden dus dat we dankbaar mogen zijn voor onze opa’s en oma’s. 

Eenzaamheid bij ouderen

Tegenwoordig zijn we allemaal druk met ons dagelijks leven en hebben we niet altijd zin of tijd om bij onze grootouders langs te gaan. Misschien is je opa of oma wel alleen, en dan kunnen ze zich soms best heel eenzaam voelen.

Niet alleen bij grootouders kan eenzaamheid een rol spelen. Ook ouderen in verzorgingstehuizen of mensen zoals je oudere buurman kunnen zich alleen voelen. Maak ook eens tijd voor deze mensen. Laat samen de hond uit, speel een potje rummikub of maak gewoon een gezellig praatje. Door eigenlijk iets heel kleins te doen, maak je niet alleen deze persoon blij, maar zelf hou je er ook een goed gevoel aan over!

Wat kun je op een kaartje schrijven voor je grootouders?

Grootouderdag is natuurlijk een goed moment om te laten weten dat je aan ze denkt. Je kunt dit doen met een lief kaartje. Maar wat schrijf je op zo’n kaartje voor opa en oma? 

 
  1. Als er iemand is op wie ik altijd kan rekenen, bent u het wel. Bedankt voor alles.
  2. Bedankt voor alles. Zonder u was ik niet geworden wie ik nu ben.
  3. Love is the greatest gift that one generation can leave to another.
  4. Bedankt voor alle wijze woorden, ze zijn vaak zo waar. Al uw lieve en leuke dingen, geven glans aan ieder jaar.
  5. Het maakt niet uit wat mama/papa zegt, van oma/opa mag het toch wel! Bedankt voor alles.
  6. Grootouders zijn ouders met een gouden randje!
 

Bekijk ons aanbod Grootouderdag cadeaus

Wat is Grootouderdag

 

Grootouders zijn geweldige mensen en daarom is Grootouderdag het perfect momenten om ze te verrassen met een kaart en een bloemetje. Vertel je opa en oma hoe blij je met ze bent en maak tijd om samen te zijn en om mooie verhalen met elkaar te delen.


Welke kaart ga jij binnenkort sturen?

; ;