1. Home
  2. Magazine
  3. Magazine categorie feest
  4. Vier jouw vrijheid tijdens de Pride Week!

Vier je vrijheid tijdens Pride Week!

Kunnen zijn wie je bent en mogen houden van wie je wilt is het belangrijkste dat er is! Tijdens Pride Week 2024 vieren we onze vrijheid en dat vieren we dit jaar in Amsterdam van 27 juli tot en met 4 augustus.

Waar was de eerste Pride Week?

De eerste Pride werd gehouden in 1970 in New York. Het is begonnen als een demonstratie. De Stonewall rellen die plaatsvonden in 1969 zijn hier een inspiratiebron voor geweest. Deze rellen begonnen met een ontruiming van Homobar Stonewall Inn door de politie. Na jaren van geweldplegingen werd er eindelijk teruggevochten. Hier vloeide uiteindelijk de Gay Pride Week uit voort.

Wat vieren we precies tijdens de Pride Week 2024?

Onze vrijheid en diversiteit is ontzettend belangrijk en dat is precies wat er wordt gevierd tijdens de LGBTQ Pride Week! LGBTQ is een afkorting van lesbian, gay, bisexual, transgender en queer. Je mag laten zien wie je bent en hier mag je ook trots op zijn. Het is niet meer zoals vroeger bedoeld als demonstratie of protest maar het is een spectaculair feest om je vrijheid te vieren. Dit jaar is het thema van de Pride Week: TOGETHER.

Waar vieren we de Pride week?

De Gay Pride wordt op verschillende plekken in Europa gevierd. Dus wil je de Pride Week eens op een andere manier vieren? Pak je koffer en ga naar één van de andere Pride locaties! De grootste en bekendste Pride Weeks zijn in Cran Canaria, Berlijn, Londen, Lissabon, Madrid, Rome, Parijs, Barcelona, Brussel, Praag, Wenen, Thessaloniki en natuurlijk vieren we de Gay Pride Week heel groots in Amsterdam.

In Rotterdam wordt sinds 2014 ook de Rotterdam Pride week gevierd. Uiteindelijk is de Amsterdam Pride Week toch wel één van de grootste evenementen in de wereld. Mensen komen daarom ook vanuit de hele wereld naar onze hoofdstad toe.

Pride day blog hallmark

 

Welke activiteiten zijn er te doen tijdens de international Pride Week?

Tijdens de Pride Week Amsterdam kleurt de stad in alle kleuren van de regenboog (en glitters, héél véél glitters). Er zijn door heel Amsterdam verschillende activiteiten te doen. Neem een kijkje bij de Open Air Cinema, doe mee met sportieve activiteiten, laat je dansskills zien bij verschillende straatfeesten en woon de roze kerkdienst bij.

Natuurlijk kunnen we hét wereldberoemde hoogtepunt van de Pride Week niet overslaan: de Canal Parade. Dit is het bekendste evenement van de Pride Week en trekt ontzettend veel bezoekers aan. Tijdens deze 28e editie worden de grachten van Amsterdam weer omgetoverd in een prachtige botenparade. Je ziet hier meer dan 80 versierde boten varen waar iedereen op danst en feest! Dat moet je een keer gezien hebben, toch?!

De Pride Week wordt ieder jaar afgesloten met de Closing Party. Dit is ook dé plek waar de Pride begint. Verschillende artiesten treden op en zorgen voor een spetterend einde van de Pride Week. Trek de outfit aan waar jij je goed in voelt en feest mee met de Pride Week. Voel je vrij om jezelf te zijn en om te houden van wie je houdt, want dat is het aller belangrijkste. Dat verdien je!


Welke kaart ga jij binnenkort sturen?

; ;