Een cadeau inpakken doe je zo!

Een cadeau inpakken is voor de één een makkie en voor de ander een drama. Ben jij zo iemand die van een vierkante doos nog een misvormd cadeautje weet te maken? Waarschijnlijk hoop je dan altijd dat ze het cadeautje in de winkel mooi inpakken voor je, maar helaas heb je dat geluk niet altijd. Je moet dan echt zelf aan de slag. Straks kom je erachter dat een cadeau inpakken helemaal niet zo moeilijk is en dat het eigenlijk veel leuker is als je het zelf doet. Er zijn namelijk heel veel leuke inpak manieren en wij laten deze graag aan je zien!

Cadeaus inpakken
 

De basis: Hoe kan je een cadeautje leuk inpakken?

Hoe pak je een cadeau in? Laten we beginnen bij het begin! Een cadeau inpakken hoeft niet altijd een heel kunstwerk te zijn. Misschien laat jij het gewoon bij de basis of kies je er later voor om het toch nog wat op te leuken. Om te oefenen met inpakken kun je het best eerst een simpele doos inpakken. Als je al begint met ingewikkelde vormen ben je er snel klaar mee, maar zo komt dat cadeautje natuurlijk nooit ingepakt.

Dit heb je nodig:

 1. Inpakpapier
 2. Plakband
 3. Schaar
 

Cadeau inpakken stappenplan:

Stap 1: Rol het inpakpapier een stukje uit en leg het cadeau erop. Meet globaal dat je genoeg papier hebt als je de zijkanten van het papier naar het midden van het cadeau brengt. Knip hier het papier bij de rol af. Meet liever iets ruimer want het zou zonde zijn als je net papier te kort komt.

Stap 2: Heb je nu aan beide kanten van het pakje nog veel papier over? Knip hier dan ook een stuk vanaf. Zorg dat het papier dat uitsteekt wel iets langer dan de helft van het pakje blijft. 

Stap 3: Het knipwerk is gedaan, dus na ga je vouwen en plakken. Vouw de zijkanten van het papier strak over het cadeau naar het midden en plak hier een plakbandje op.

Stap 4: De kant met het plakbandje ligt nu naar boven. De zijkanten staan nog open en ga je nu dichtvouwen. Dit doe je door de bovenkant naar beneden te duwen. Als je strak langs de randen wrijft, krijg je twee driehoekjes. Vouw eerst één van de twee driehoekjes naar binnen en zorg ook dat je dit strak doet. Doe dit vervolgens ook met het andere driehoekje.

Stap 5: Er is nu één driehoekje aan de onderkant ontstaan. Vouw deze ook strak naar boven, over de twee naar binnen gevouwen driehoekjes en plak deze vast met het plakbandje.

Stap 6: Herhaal stap 4 en 5 met de andere zijkant.

Stap 7: Je cadeau is ingepakt! Vind je het nog aan de saaie kant? Dan kun je het cadeau inpakken met lint. Kies één of twee kleuren lint die goed passen bij het inpakpapier en knoop het om het cadeau heen. Maak een grote strik of maak krulletjes in het lint door de schaar langs de matte kant van het lint te halen.

Hoe pak je een rond cadeau in?

Een rond cadeau inpakken is altijd een uitdaging. Toch kun je ook een rond cadeau mooi inpakken. Er zijn verschillende inpak manieren voor een rond cadeau of een cadeau met andere moeilijke vormen.

 1. We beginnen met de meest makkelijke manier: doe het ronde cadeau in een vierkante doos. Je kunt dan de bovenstaande stappen volgen. Zo simpel kan een kado inpakken zijn!
   
 2. Dat een kado inpakken origineel kan zijn, is één ding dat zeker is. Gebruik zowel ‘normaal’ inpakpapier als inpakfolie. Als je deze twee met elkaar combineert kun je een cadeau leuk inpakken zonder dat kleine schoonheidsfoutjes zichtbaar zijn.

  Leg eerst de folie op tafel en leg daar het gewone inpakpapier op, met de buitenkant op het folie. Als je simpel inpakpapier hebt, kun je er ook voor kiezen om losse glitters, veertjes of confetti  tussen de twee lagen te doen. Het leuke van een cadeau inpakken met folie is dat het altijd geplooid zit op een goede manier! De kreukels in het gewone inpakpapier vallen daardoor ook niet meer op.

  Vouw de zijkanten van het papier naar elkaar toe en plak hier plakband op. Je hebt nu twee kanten die nog open zijn. Je gaat nu één kant van het pakje dichtmaken alsof het een vierkant pakje is. Dit gaat natuurlijk nooit zo strak zijn als bij een vierkant pakje maar door de folie valt dit helemaal niet op! Nu ga je de andere kant van het pakje dichtmaken. Breng al het papier en de folie naar elkaar toe tot een toef en knoop er inpaklint omheen met een grote strik.
   
 3. Maak een toffee van je cadeau. Vouw ook bij deze methode eerst de zijkanten van het papier naar elkaar toe en plak dit vast met plakband. Maak aan beide kanten een toef door het papier naar elkaar toe te brengen en vast te maken met cadeaulint. Deze inpakmanier is niet alleen simpel maar ziet er ook nog eens heel feestelijk uit. Bij deze optie kun je kiezen voor inpakpapier in opvallende kleuren zodat het er nog zoeter uitziet.
   
 4. Koop een cadeaudoos. Maak de cadeaudoos open en leg eerst wat gekreukt papier onderin de doos. Je kunt hier ook inpakfolie, bakpapier of vloeipapier voor gebruiken. Je kunt het nog feestelijker maken door er confetti of kleine snoepjes bij te gooien. Doe de cadeaudoos dicht en maak er eventueel nog een strik omheen. Wie heeft gezegd dat cadeautjes inpakken ingewikkeld moest zijn?
 

Hoe kun je een cadeau op een originele manier inpakken?

Nu je de basis te pakken hebt kun je een kado inpakken origineel maken! Je kunt een heel simpel cadeau mooi inpakken door er leuke versieringen aan toe te voegen. Een cadeau luxe inpakken maakt het vaak leuker om te geven. Je vindt het tenslotte zelf ook leuk om een mooi cadeautje te ontvangen. Dat je voor een origineel cadeau inpakken inspiratie nodig hebt is logisch en daarom hebben wij voor een cadeau inpakken ideeën op een rijtje gezet.

 1. Cadeau inpakken met droogbloemen en takjes

  Misschien heb je wel een olijvenboom, eucalyptusboom, lavendel of een denneboom in de tuin staan. De takjes hiervan kun je perfect gebruiken voor het decoreren van je pakje. Een takje uit je bos gekleurde droogbloemen zorgt ook voor een hele luxe uitstraling!
   
 2. Cadeau inpakken met geur

  Nóg meer beleving aan het pakje toevoegen? Dan kan een fijne geur niet ontbreken! Hierboven noemde we het ook al even: lavendel. Dit is een heerlijke geur die bij de lente en de zomer hoort. Voor de wintermaanden heb je weer andere opties. Knoop lint of touw om het pakje en doe hier een kaneelstokje tussen!
   
 3. Cadeau inpakken stropdas

  Je hebt vast wel eens een cadeau laten inpakken voor je vader, vriend of broer waar ze een stropdas op het pakje maakte. Dit kun je ook heel makkelijk zelf! Knip twee linten en wikkel één van de linten rondom het cadeau aan de bovenkant. Plak dit aan de achterkant aan elkaar vast. Vervolgens leg je het pakje met de voorkant naar boven en ga je met het andere lint een lus maken door het gewikkelde lint. Trek de uiteindes van de lus naar beneden en knip de uiteindes netjes af in een punt.
   
 4. Cadeau inpakken waaier

  Misschien is een waaier op je cadeautje niet de meest originele manier, maar het staat wel super gezellig! Je hebt bij het inpakken van een cadeautje altijd wel papier afgeknipt dat je eigenlijk weg wilt gooien. Weggooien is zonde en daarom kun je van dat stukje juist een waaier maken. Maak dit afvalstukje wel even recht aan alle kanten. Je kunt ook een waaier maken terwijl het papier nog aan het pakje vastzit. Als je de zijkanten van het pakje dicht gaat maken en er nog een lang stuk papier aanzit, laat dit dan zitten en vouw dit om en om tot een waaier.
   
 5. Cadeau inpakken schuin

  Je cadeau diagonaal inpakken geeft niet perse een origineel uiterlijk aan het cadeau, maar is wel een originele manier van inpakken voor jezelf. Je bespaart hiermee namelijk cadeaupapier! Dit is ook een ideale oplossing als je net een klein stukje papier te kort komt. Dit werkt eigenlijk precies hetzelfde als de basis van een cadeau inpakken, alleen heb je nu puntige uiteindes in plaats van rechte.
 

Deze korte cursus kado inpakken gaat je vast en zeker helpen bij het inpakken van al je kado’s! Je kunt inpakken met of zonder papier en op een makkelijke en wat moeilijkere manier. Dus voortaan hoef je niet meer in de winkel te wachten totdat ze het mooi voor je hebben ingepakt, maar kun je iedereen verrassen met je eigen inpak-skills. Succes!

Cadeaus inpakken

Welk cadeau ga jij binnenkort sturen?

; ;