Verzorgingstips: zo laat je elke bos stralen

Verzorg je bloemen goed, want zo gaan ze langer mee en komen de bloemen optimaal tot bloei. Ieder type boeket heeft zo zijn eigen instructies, zelfs voor droogbloemen zijn er tips om ze zo lang mogelijk mooi te houden. Lees meer over verzorgingstips voor bloemen en geniet optimaal van jouw bloemen dit seizoen!

Bloemen verzorgingstips

 

Algemene bloem verzorgingstips

Er zijn een aantal vuistregels die voor elk type boeket gelden. We sommen ze even voor je op: ● Plaats bloemen niet in fel zonlicht. Hierdoor kunnen ze uitdrogen voordat ze tot bloei kunnen komen of zelfs verschroeien wanneer het heel warm is. ● Plaats je boeket nooit direct naast een open haard of andere warmtebron. Dit zorgt voor uitdroging en is brandgevaarlijk. ● Snijdt elke bloemsteel schuin af voordat je de bloem in het water zet, anders kunnen de bloemen geen water opzuigen om tot bloei te komen. ● Bloemen hebben licht en lucht nodig om te floreren, dus plaats ze in het daglicht en zorg voor frisse lucht in huis, maar zet ze niet op de tocht!

Zo schik en verzorg je een boeket

Heb je een boeket met bloemen in diverse hoogtes? Snijd de stelen schuin af op minstens 2 centimeter en vul de vaas zo met water en snijbloemenvoeding, dat het schuine gedeelte van de steel ruim onder water staat. Zorg ervoor dat je de lange stelen als laatste door het midden in de vaas steekt, zo krijgt je boeket stevigheid. Hebben de bloemen korte stelen? Kies dan een smalle, lange vaas. Hebben de bloemen lange stelen? Kies voor een vaas die tot de helft van de stelen komt en een smallere opening heeft. Vul het water na een paar dagen aan met vers water en dezelfde snijbloemenvoeding. Zo geniet je dagenlang van een prachtig boeket!

Bloemen verzorgingstips

 

Zo schik en verzorg je een droogboeket

Een droogboeket hoef je niet schuin af te snijden of in water te zetten. Het belangrijkst is het kiezen van de juiste vaas. Hebben de droogbloemen korte stelen? Kies dan een smalle, lange vaas. Hebben ze lange stelen? Kies voor een vaas die tot de helft van de stelen komt en een smallere opening heeft. Zorg ervoor dat je de lange stelen als laatste door het midden in de vaas steekt, zo krijgt je boeket stevigheid. Geniet extra lang van een prachtig droogboeket. Zorg ervoor dat je droogbloemen niet direct in het zonlicht zet, want zo verschieten ze van kleur en krijgen de bloemen een flets uiterlijk. Pas ook op met huisparfum in de buurt van droogbloemen, want doordat er alcohol uit de verstuiver op de bloemen terecht kan komen, vervaagt de kleur van de bloemen.

Bloemen per post: hoe blijven ze vers?

Een logische vraag die je jezelf kunt stellen is: hoe kunnen verse bloemen vers blijven wanneer je ze per post worden verstuurd? Daar is iets handigs op bedacht, want de bloemen worden geleverd in een donkere doos, waardoor bloemen in de knop blijven. Ook zijn ze voorzien van een waterreservoir, in de vorm van een vochtabsorberend en -afgevend zakje om de stelen heen. Hierdoor krijgen de bloemen tijdens hun reis genoeg te drinken en voelen ze zich beschut in het donker. Wanneer de bloemen uitgepakt zijn en schuin afgesneden in het water staan, is het hun moment om te shinen en komen ze volledig tot bloei. Heb jij het Hallmark brievenbusbloemen assortiment al ontdekt? Wanneer je een bos stuurt, verzenden we deze altijd inclusief wenskaart naar keuze. Leuke verrassing toch?!


Wie bezorg jij binnenkort een vers boeket?

; ;