Schrijftips

Hoe fijn is het om de mensen om je heen te laten voelen dat ze belangrijk voor je zijn. Maar hoe vaak doe je dat eigenlijk? Juist daarom is dit het perfecte moment om te laten weten dat je aan ze denkt. Doe inspiratie op met onze tips hieronder en laat met jouw kaart een bijzondere indruk achter.

Tip 1. Begin met je belangrijkste boodschap

Als je start met “Hallo, hoe gaat het met jou? Met mij gaat het goed”, verlies je niet alleen ruimte maar ook de aandacht voor je belangrijkste boodschap. Vergeet de beleefdheidszinnen en begin met wat je echt wilt zeggen. De opening en afsluiting komen vanzelf.

Tip 2. Schrijf zoals je het zou willen zeggen

Vaak maken we het ons zelf veel moeilijker dan nodig is. De beste teksten ontstaan als je de dingen opschrijft zoals je ze ook zou zeggen als de ontvanger naast je zit. Pak een kladpapier en schrijf op wat je te zeggen hebt. Daarna kun je nog schrappen en aanvullen.

Tip 3. Vraag je hart om inspiratie

Een kaart wordt mooier als je jouw hart laat spreken. Neem voor je begint, even de tijd om te denken aan de persoon die je gaat schrijven. Schrijf in klad op wat er bij je opkomt. Misschien krijg je zoiets als: “ik vind het heerlijk dat je me buikpijn bezorgt van het lachen, zelfs als alles tegen zit. Jouw vriendschap is een cadeautje. Bedankt daarvoor”. Daarna kun je schrappen, aanvullen en verbeteren.

Tip 4. Gebruik woorden die jouw gevoelens goed weergeven

Merk je dat je vaak dezelfde woorden gebruikt om je emoties te beschrijven? Zoals mooi, leuk en fijn in een positieve tekst. En verdrietig, pijnlijk of droevig om je medeleven te tonen? Zoek dan eens naar een ander woord.

Tip 5. Sluit liefdevol af

Wat de inhoud van je boodschap ook is, sluit liefdevol af. Met een wens van vriendschap, hoop, moed, liefde, geluk, blijdschap, gezondheid of een fijne combinatie daarvan. Bedenk ook meteen wat jij doet om daaraan bij te dragen.

Geïnspireerd?

Ga direct aan de slag met jouw eigen kaart.

Bekijk alle kaarten